Hirdetés
Hirdetés

Több százezret keresett a kuruzsló

| 2016. 09. 23. | 18:16:00
Nem is nyúlhatott volna a betegekhez.
Több százezret keresett a kuruzsló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Álfogorvos kezelte a betegeket Tatabányán. A kuruzsló több százezer forintot keresett, pedig nem is nyúlhatott volna a betegekhez. A férfi ennek ellenére rendelési idő után fogadta a betegeket, akik persze nem tudtak arról, hogy nincs megfelelő végzettsége.

A fogtechnikus gyökérkezelést, fogkőleszedést vállalt, fogat húzott, tömött, csiszolt, amiért a páciensek fizettek is neki.

Általában - bár nem tehette volna meg - szakszerűen dolgozott. Egy alkalommal viszont a beteg ínye begyulladt a gyökérkezelés után, és antibiotikumra lett volna szüksége, ezért kórházba ment. Ott nem értették, miért nem a fogorvosától kért segítséget. A beteg elmondta, hogy az orvos már nincs a rendelőben. Mikor a kórházban rákérdeztek, hogy ki kezeli, teljesen elképedtek.

- mondta a Faktornak az esetről az ügyészség sajtószóvivője, Dr. Miskolczi Ivett.

A kórházban tudták, hogy a férfi csak fogtechnikus, tehát nem kezelhette volna a beteget, és gyógyszert se tudott volna felírni neki. A lebukás után azonnal feljelentették. A csalással összesen 758.000 forintot keresett a kuruzsló, aki ellen most emeltek vádat.

Hirdetés
Hirdetés