Hirdetés
Hirdetés

Enyhítették a martonyi gyilkos ítéletét

| 2016. 10. 18. | 10:10:00
Azt hitte, a feleségének viszonya van. Debrecenben másfél évvel kevesebbet kapott.
Enyhítették a martonyi gyilkos ítéletét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 áprilisában B. R. vádlottat testi sértés bűntette miatt (mint visszaesőt) 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 júliusában a vádlott Martonyi településen már ittas állapotban ért haza, amikor észlelte, hogy az élettársa és a kislánya nincsenek otthon. A vádlottnak tudomása volt arról, hogy Sz. A. sértett pénzt szokott kölcsön adni az asszonynak, önzetlenül segítette őket, tekintettel rossz anyagi helyzetükre. Az asszony a sértett házában tartózkodott, mert a férfi megígérte neki, hogy autóval beviszi őt és a gyermeket Miskolcra bevásárolni. Mivel azonban a sértett is ivott aznap, ezért egy kollégájára vártak, aki vezette volna az autót.

A vádlott a bemászott a sértett udvarára, a szobában találta az élettársát és a sértettet az ágyon ülve. A vádlott nem tudott az asszony vásárlási szándékáról, így azt feltételezte, hogy a sértett és a nő között szerelmi viszony van, bár ennek a feltételezésnek semmilyen alapja nem volt. A vádlott, ahogy belépett a helyiségbe, a sértettet ököllel többször megütötte, aki ennek következtében megtántorodott, a földre esett, fejét a kemény járólapnak ütve. Az asszony ijedtében a gyermekkel az ölében kimenekült a házból. Ezt követően a vádlott távozott a lakásból, később a közelben lévő rendőrök őrizetbe vették. A mentők már csak a sértett halálát tudták megállapítani. A sértettet ért ütések által okozott sérülések és a halál bekövetkezése között ok-okozati összefüggés állapítható meg. A vádlott tényfeltáró, beismerő vallomást tett.

A Debreceni Ítélőtábla október 17-én megváltoztatta az elsőfokú ítéletet. A vádlott szabadságvesztés büntetését 6 év 6 hónapra, a közügyektől eltiltást pedig 7 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.

Hirdetés
Hirdetés