Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felismerték a Teréz körúti robbantót

| 2016. 10. 19. | 14:20:00
Szerb állampolgár, de kiválóan beszél magyarul.
Felismerték a Teréz körúti robbantót
Hirdetés
Hirdetés

A Privatkopo.hu bűnügyi portállal kapcsolatba lépett egy férfi, aki korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozott. Az egykori bűnöző azt állítja: ismeri a Teréz körúti robbantót.

A férfi a portálnak azt állította, hogy 14 évvel ezelőtt találkozott vele.

Igazi pókerarc volt. A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat. Márkás ruházatot viselt, a karján Rolex óra „virított”, látszott, hogy van pénze. Úgy vettem észre, hogy bizalmi kapcsolat volt a fedett nyomozó és a szerb között. 7-8 évvel később, 2009-2010-ben, véletlenül, egy budapesti bevásárlóközpontban futottam össze a szerb sráccal. Üdvözöltük egymást, váltottunk néhány mondatot, ha emlékeim nem csalnak, panaszkodott, hogy „átb.szták a rendőrök”, de konkrétum nem hangzott el a szájából

- mondta a privatkopo.hu informátora.

A PestiSrácok.hu-nak sikerült elérnie a bűnügyi portál főszerkesztőjét, Valencsik Ferencet, aki elmondta, a nyomozó hatóság kérésére nem kíván több információt megosztani a nyilvánossággal, annyit ugyanakkor elárult, hogy ma reggel jóval több információt átadott a hatóságoknak, mint amit cikkükben közöltek.

A robbantás

Ismert, egy házi készítésű bomba robbant szeptember 24-én este a fővárosi Teréz körúton. Két rendőr súlyosan megsérült. Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerint a támadás célpontjai kétséget kizáróan a rendőrök voltak, ki akarták végezni őket.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés