Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyes drogot árultak Kazincbarcikán

| 2017. 01. 21. | 11:20:00
Rosszul lettek és kórházba kerültek a kábítószertől.
Életveszélyes drogot árultak Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egy társával együtt Kazincbarcikán terjesztette a „Gina” és „Kristály” nevű, valamint úgynevezett „biofű” kábítószert. Volt olyan, hogy azt a gyanúsított adagolta vagy vitte el a vevőknek.

Január 21-én társa szintén kábítószert adott el egy fiatalnak, amelyet a gyanúsított adagolt. A vevő pedig azt egy ismerősével a helyi sörözőben fogyasztotta el, majd néhány percen belül rosszul lettek és eszméletüket vesztették. A két fiatalt a mentők életveszélyes állapotban kórházba szállították, ahol stabilizálták a keringésüket.

A bíróság az előzetes letartóztatást a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el, figyelemmel arra, hogy

a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kiszabható büntetés 5 évtől 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet

bűnösség megállapítása esetén. Továbbá a gyanúsított a társa letartóztatását követően külföldre ment, ezért került sor csak most az elfogására.

Hirdetés
Hirdetés