Hirdetés
Hirdetés

Tele volt a miskolci taxi kábítószerrel

| 2017. 01. 16. | 09:44:00
Előzetesbe kerültek a pár napja elfogott dílerek.
Tele volt a miskolci taxi kábítószerrel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak értékesítés céljából kábítószert vásároltak Budapesten. Január 12-én az elsőrendű gyanúsított táskájából és a másodrendű által használt gépkocsiban kialakított rejtekhelyről marihuána, speed por, extasy tabletta került elő; majd a terheltek lakásán kábítószerrel szennyezett tárgyakat, digitális „grammos” mérleget talált a rendőrség. A gépkocsiból lefoglalt anyag az elsődleges szakértői vélemény tartalma szerint kábítószert tartalmaz, melynek mennyisége a jelentős mennyiség hatszorosát is elérheti.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és a további nyomozati cselekmények zavartalan lefolytatásához fűződő érdek miatt a kényszerintézkedés elrendelését szükségesnek látta. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, mely megalapozza a terheltek szökésének, elrejtőzésének veszélyét. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint felmerül annak a veszélye is, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a tanúk befolyásolásával, vagy még le nem foglalt tárgyak elrejtésével veszélyeztetnék a bizonyítást. 

Hirdetés
Hirdetés