Hirdetés
Hirdetés

Többször megerőszakolta albérlője kisgyermekét egy miskolci férfi

| 2017. 02. 14. | 19:47:00
Öt év négy hónapot kapott.
Többször megerőszakolta albérlője kisgyermekét egy miskolci férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013 szeptemberében költözött be egy család két kiskorú gyermekkel a vádlott miskolci családi házának egyik lakrészébe, mivel a vádlott albérletként kiadta számukra. Kifejezetten jó viszonyba kerültek a vádlottal, aki gyakran látta el tanácsokkal a fiatalasszonyt, aki mentális problémái miatt nem mindig tudta a gyereknevelési és a háztartási feladatait ellátni.

A sok éve egyedül, gyermekeitől, unokájától távol élő vádlott felajánlotta segítségét, így a hét túlnyomó részében ő gondoskodott a kiskorú sértett iskolába járásáról, ellenőrizte leckéit, tartotta a kapcsolatot a pedagógusokkal. A kislány rendszerint a vádlott lakásában tartózkodott délutánonként, tanult, evett és ott is aludt. Bensőségesnek tűnő unoka-nagyapa viszony alakult ki közöttük. 2013 október-novemberében a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy különböző szexuális cselekményeket tűrjön el. A sértett ezeket határozottan elutasította: vagy elszaladt vagy elhúzódott a vádlottól. Előfordult olyan is, hogy a vádlott megfenyegette a kiskorút, hogy fakanállal fogja megverni, ha bárkinek is elmondja a történteket, sőt arra is rá akarta venni a sértettet, hogy a történteket fogja édesapjára. A kislány az édesanyjának, a nagymamájának és osztályfőnökének mondta el a vele történteket. Az édesanya 2013 novemberében feljelentést tett a rendőrségen.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék tavaly októberben F. A. I. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 5 év 4 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla tanácsa február 14-én helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés