Hirdetés
Hirdetés

Angliában találták meg a miskolci csalót

| 2017. 04. 18. | 16:21:00
Európai elfogatóparancs alapján került előzetesbe.
Angliában találták meg a miskolci csalót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a vádlottnak, akit európai elfogatóparancs fogtak el az Egyesült Királyság területén, és adtak át a magyar hatóságoknak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott ellen

társtettesként elkövetett, nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, és bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A terhelt tekintetében az ügyészség a vádemelést elhalasztotta, és határozatában 5 évre elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, azzal, hogy meghatározott időközönként jelentkezzen a pártfogó felügyelőnél. A terhelt számára már ezen határozat sem volt kézbesíthető, ugyanis ismeretlen helyre távozott. Miután a terhelt az előírt magatartási szabályokat megszegte és a hatóság elől elrejtőzött, az ügyészség vádat emelt.

A fenti körülményekre tekintettel döntött úgy a bíróság 2014 júniusában, hogy európai elfogatóparancsot bocsát ki a terhelt felkutatására. Az elfogatóparancs alapján a vádlottat az Egyesült Királyságban eljáró hatóságok elfogták, majd átadták a magyar hatóságoknak. A törvényszék a büntetőeljárás zavartalan lefolytatásához fűződő érdek miatt az előzetes letartóztatás elrendelését szükségesnek látta, figyelemmel arra, hogy a vádlott a hatóság elől külföldre szökött, ezáltal évekre kivonva magát a büntetőeljárás hatálya alól. Így alappal feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét megszökne, vagy újból külföldre távozna.

Hirdetés
Hirdetés