Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Intézetis fiatal rabolt Miskolcon

| 2017. 04. 24. | 12:44:00
Már többször megszökött.
Intézetis fiatal rabolt Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

Április 23-án előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a gyanúsítottat, aki április 11-én éjjel Miskolcon, az Újgyőri főtéren található villamosmegállóban „bandázott” ismerőseivel, mikor is egyikük észlelte, hogy a főtér irányából az Újgyőri piac felé hazafelé tartó sértett egyedül sétál, kezében egy pénztárcával. Ekkor a gyanúsított a sértett után indult és megpróbálta a kezéből kiragadni a pénztárcát, de ez akkor még nem sikerült.

Az egyik áruház parkolójának a végénél a gyanúsított hátulról a vállánál fogva megfogta a sértettet, betaszigálta a parkolóba, hátulról két kézzel lefogta karjait, lehúzta a földre, és kirántotta a pénztárcáját, majd elszaladt.

A bíróság megállapította, hogy a fiatalkorú gyanúsított intézeti elhelyezett, aki onnan is folyamatosan megszökött, más ügy miatt már elfogatóparancsot is kibocsátottak vele szemben. Ezért a bíróság szerint megalapozottan tartani lehet a szökésétől, melyet alátámaszt az a tény is, hogy a helyszínről történő menekülése során a rendőri intézkedés alól is kivonta magát. Ugyancsak az előzetes letartóztatását indokolta a bűnismétlés veszélye is, hiszen további eljárások vannak folyamatban vele szemben, szabálysértési felelősség szempontjából többszörösen büntetett előéletűnek minősül.

A végzés jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés