Hirdetés
Hirdetés

Kislányt erőszakolt meg az apja Borsodban; az anyja is látta

| 2017. 06. 06. | 20:28:00
Borsodban történt, Debrecenben mondták ki a végső szót a kegyetlen szülőkre.
Kislányt erőszakolt meg az apja Borsodban; az anyja is látta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádlottak élettársak, közösen nevelték gyermekeiket egy Borsod megyei kistelepülésen. 2013 őszén J.G. első rendű vádlott szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette az akkor 9 éves kislányát. CS.M. másodrendű vádlott jelen volt a cselekmény elkövetésekor, de nem akadályozta meg azt. Majd megfenyegette a sértettet, hogy ha bárkinek elmondja a vele történteket, meg fogja verni. A kislány 2014-ben a nevelőszüleinek beszélt először a vele történtekről. Az eljárás során nem nyert bizonyítást, hogy a vádlottak a másik kiskorú gyermeküket is szexuálisan zaklatták volna.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 januárjában az első rendű vádlottat egy rendbeli szexuális erőszak bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése hétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Cs. M. másodrendű vádlottat egy rendbeli bűnsegédként elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlottakat 1-1 rendbeli szexuális erőszak bűntette miatt emelt vád alól felmentette. A vádlottak legkorábban büntetésük 2/3 részének kitöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát 5 gyermekük vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosításért fellebbezett. A vádlottal felmentésért, enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla június 6-án vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés