Hirdetés
Hirdetés

Az arlói ámokfutó megállíthatatlan volt. Szinte...

| 2017. 08. 21. | 10:09:00
Szándékosan nekirohant a rendőrautónak.
Az arlói ámokfutó megállíthatatlan volt. Szinte...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki kilométereken át menekült a rendőrök elől, majd a rendőrautónak ütközve állt meg, miközben az intézkedő járőr életét is veszélyeztette.  

A rendelkezésre álló adatok szerint augusztus 16-án a gyanúsított BMW-jével az Arlón lévő tó mellett, egy földúton várakozott, amikor az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták. A gyanúsított, észlelve a rendőröket az autóval nagy sebességgel Ózd irányába indult. A járőrök a gyanúsított után mentek, miközben az intézkedéshez erősítést kértek. A gyanúsított Ózd belterületén haladt, amikor a rendőrök az egyik kereszteződésben autójukkal elé álltak. A gyanúsított nem állt meg, az általa vezetett személygépkocsival szándékosan nekiütközött a rendőrautónak. Időközben a helyszínre érkeztek a gyanúsítottat üldöző rendőrök is, akik autójukkal a gyanúsított járműve mögött álltak meg. Ekkor a gyanúsított tolatni  kezdett, miközben neki ütközött a mögötte álló rendőrautónak. Később ismét menekülni kezdett, mely során járművét szándékosan az egyik intézkedő járőr irányába kormányozta. A járőr szolgálati fegyverével két lövést adott le a gyanúsított autója felé, melyek közül az egyik eltalálta a gépkocsit, annak utasterébe hatolt, azonban a gyanúsítottnak sikerült elhagyni a helyszínt. A gyanúsított a gépkocsit egy áruház parkolójában hagyta és utasával együtt elmenekült. A felkutatására tett intézkedések hatására a rendőrök rövid időn belül elfogták.

A gyanúsítottal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult eljárás.

A gyanúsított a rendőri intézkedés alól kivonta magát, a többszöri rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva megszökött, majd megpróbált elrejtőzni. Utóbbi körülmény és a gyanúsításban szerepelő bűncselekmény miatt kiszabható, akár 7 és fél évig tartó szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel, bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés