Hirdetés
Hirdetés

Gyerek zaklatott szexuálisan gyerekeket Borsodban

| 2017. 09. 12. | 20:35:00
Azonos nemű társait bántotta.
Gyerek zaklatott szexuálisan gyerekeket Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság október 12. napjáig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak, akivel szemben 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A terhelt egy lakásotthon nevelésbe vett lakója, aki a megalapozott gyanú szerint ittas állapotban szeptember 8-án az esti órákban 12 és 16 éves, vele azonos nemű társait szexuálisan zaklatta. A bántalmazás következtében a kiskorú sértettek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A bíróság a megalapozott gyanú fennálltát megállapította és a további nyomozati cselekmények zavartalan lefolytatásához fűződő érdek miatt a kényszerintézkedés elrendelését megalapozottnak találta. A gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélyét a cselekmény tárgyi súlya már önmagában is megalapozza, hiszen az eljárás tárgyát képező bűncselekmény miatt akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Mivel a terhelttel szemben más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás, a bíróság álláspontja szerint felmerül annak a veszélye, hogy a szabadlábon hagyása esetén esetlegesen újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem emelkedett jogerőre, a bíróság döntésével szemen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés