Hirdetés
Hirdetés

11 évet kapott a felsőzsolcai vagány

| 2017. 11. 24. | 09:37:00
Rabolt.
11 évet kapott a felsőzsolcai vagány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2014 májusában a vádlottnak egy felsőzsolcai sörözőben tudomására jutott, hogy az ott dolgozó sértett bizsu ékszerek értékesítésével is foglalkozik. A szórakozóhelyen egyedül tartózkodó sértettel közölte, hogy fülbevalót akar vásárolni, majd távozott. Rövid idő elteltével visszatért, a 75 éves sértettet a mellékhelyiségbe rángatta, egyik karjával a nyakát szorította, míg másik kezével, többször ököllel arcon ütötte, lábával megrúgta. A sértett szabadulni próbált a vádlott szorításából, azonban az egyre erősebb lett, végül a sértett eszméletét vesztette. Ezt követően a vádlott a sértettől elvette 615 ezer 200 forint értékű arany ékszereit, az üzletből magához vett 17 darab csokoládét, 5 üveg pezsgőt, néhány ezer forint készpénzt, majd távozott.

A bántalmazás a sértettnél életveszélyes sérülést, koponyaűri vérzést és arccsonttörést okozott, valamint poszttraumás stressz alakult ki nála. 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék L. G. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt 11 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 530 ezer 428 forint vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés