Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Izsófalvai fegyveres: szerelem és pénz a háttérben

| 2018. 01. 24. | 11:54:00
Debrecenben megváltoztatták az ítéletet.
Izsófalvai fegyveres: szerelem és pénz a háttérben
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott Cs. Attila és a sértett között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt. 2015-ben a vádlott nagyobb összeget adott kölcsön a sértettnek. A kapcsolat még abban az évben megszakadt, és a vádlott visszakövetelte a pénzt, melynek érdekében a sértettet többször bántalmazással fenyegette.

2015 szeptemberében a vádlott magához vette engedély nélkül tartott fegyverét és a sértettek Izsófalván lévő lakására ment. A sértettek a teraszon tartózkodtak, a vádlott fegyverrel a kezében beterelte őket a házba, majd a fegyvert rájuk szegezve, megöléssel fenyegette őket, valamint követelte tőlük, hogy mondják el, van-e közöttük szerelmi kapcsolat. Megpróbálta a fegyvert elsütni, azonban az nem sikerült, ezért az egyik sértettet a halántékán a fegyver markolatával megütötte, mely 8 napon belül gyógyuló sérülést eredményezett. A vádlott többszöri kérdésére a sértettek azt állították, hogy nincs köztük semmilyen kapcsolat. Így a vádlott megnyugodott, megígértette a sértettekkel, hogy nem jelentik fel a rendőrségen, majd a helyszínt elhagyta.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 júniusában Cs. A. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt

15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés