Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két kiló 4-CMC került a Sajóba

| 2018. 01. 05. | 09:23:00
Hajdú-bihari és borsodi szála is van a történetnek. +Videó
Két kiló 4-CMC került a Sajóba
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást öt férfival szemben.

A hajdúnánási nyomozóknak olyan információ jutott a tudomására, hogy öt férfi új pszichoaktív anyaggal kereskedik Polgáron és Tiszaújvárosban. A gyanú szerint

az újfajta 4 CMC nevű kábítószert két ónodi lakos, F. Tivadar és T. István külföldön szerezte be, majd a drogot a polgári D. Márton, a görbeházi V. Szilveszter és a tiszaújvárosi L. Ákos közreműködésével továbbértékesítették.

A nyomozók megtudták, hogy a két ónodi férfi 2017 februárjában több kilogramm új pszichoaktív anyagot fog magánál tartani Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A hajdúnánási nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen az öt férfi elfogása érdekében összehangolt akciót szerveztek.

Két kiló

A Sajóvámos és Sajópálfalva közötti úton 2017. február 21-én délután a két ónodi gyanúsított személygépkocsival közlekedett, közülük T. István az Audi típusú gépjárműből kiszállt, majd az egyenruhások láttán a szántóföldön keresztül menekülni próbált. A férfi a rendőri felszólításokra sem állt meg, menekülés közben széttépte és a Kis-Sajó vizébe dobta a nála lévő csomagot, amelyben 2 kilogramm 4 CMC nevű kábítószer volt. A hajdú-bihari rendőrök a 26 éves ónodi lakost elfogták, a folyóba dobott csomagot pedig megtalálták és lefoglalták. Társát, a 31 éves ónodi F. Tivadart a nyomozók szintén elfogták.

Ezt követően a nyomozók aznap polgári, görbeházi és tiszaújvárosi otthonaikban elfogták a 25 éves D. Mártont, a 24 éves V. Szilvesztert és a 21 éves L. Ákost. A férfiaknál tartott házkutatás során a rendőrök digitális mérleget, több önzáró nejlontasakot és a kábítószer kiméréséhez szükséges egyéb eszközöket találtak és foglaltak le. D. Márton házában 322, míg L. Ákos táskájában több mint egy tucat tasak is előkerült, amelyekben kábítószergyanús zöld növényi származék volt.

A hajdúnánási nyomozók az öt férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd T. Istvánt, F. Tivadart, L. Ákost, Valamint D. Mártont bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. február 24-én elrendelt. Az eljárás során V. Szilveszter szabadlábon védekezhetett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés