Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy évig volt halott egy magyar ember

| 2018. 01. 30. | 09:04:00
A szükség nagy úr. Érdekes módját választotta az eltűnésnek.
Négy évig volt halott egy magyar ember
Hirdetés
Hirdetés

A budapesti rendőrök befejezték annak a férfinak az ügyét, aki két autót is vett hitelre, majd egyik járműnek sem fizette a törlesztőrészletét. A férfi ezután megtévesztve a hatóságot, halottá nyilvánítatta magát, hogy ezzel elkerülje a várható büntetését.

A nyomozás adatai szerint a 43 éves érdi T. Zsolt 2009. október 26-án egy autó megvásárlásához lízingszerződést kötött egy céggel. A férfi ezután nem törlesztette a több mint ötmillió forintos lízingdíjat, valamint az autót sem adta vissza. Ezt követően 2010. július 6-án egy újabb autóvásárlás miatt kölcsönszerződést kötött egy céggel, majd szintén nem fizette a közel tízmillió forintos kölcsönt.

T. Zsolt ellen eljárás indult, de 2013. február 13-án megszüntették, mert a nyilvántartás adatai alapján a férfi elhunyt.

Közel négy évvel később, 2017. május 4-én információ merült fel arra vonatkozóan, hogy T. Zsolt mégis életben van, Szegeden él, és a hatóságot megtévesztve, azért nyilvánítatta magát halottnak, hogy elkerülje a várható büntetést. A rendőrök 2017. május 29-én egy szegedi lakásban igazoltatták a férfit, aki először testvére adatait felhasználva igazolta magát, majd elismerte, hogy ő T. Zsolt. A nyomozók a férfit elfogták és sikkasztás, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés