Hirdetés

Tíz évig zsarolta ismerősét a miskolci uzsorás + videó

| 2018. 01. 19. | 11:03:00
Hiába adta meg a tartozását.
Tíz évig zsarolta ismerősét a miskolci uzsorás + videó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elfogását követően őrizetbe vették a rendőrök azt a miskolci férfit, aki csaknem 10 éven át heti rendszerességgel követelte vissza súlyos kamatokkal megnövelt kölcsönösszegét egy helyi férfitól.

A Miskolci Rendőrkapitányság zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. István 53 éves helyi lakossal és 40 éves élettársával szemben.

A megalapozott gyanú szerint H. István 2008 évben kölcsönadott csaknem egymillió forint készpénzt egy helyi férfinak. A sértett a kölcsönt a megbeszéltek szerint vissza is fizette rövid idő alatt, ám ekkor szembesült vele, hogy hitelezője szerint a megfizetett összeg mindössze a kamat volt és a tőketartozása továbbra is fennáll. Később azonban a sértett nem tudta a korábban megbeszéltek szerint a törlesztéseket teljesíteni és így a gyanúsított további kamatokkal növelte meg a véleménye szerint fennálló tartozást súlyos fenyegetések és bántalmazások kilátásba helyezésével.

H. Istvánt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el Miskolcon 2018. január 17-én, gyanúsítotti kihallgatása során tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A férfit kihallgatását követően a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és a nyomozók indítványozzák előzetes letartóztatását.

Hirdetés