Hirdetés
Hirdetés

Fizetnie kell a pofozkodó biztonsági őrnek

| 2018. 02. 19. | 20:13:00
Az incidens egy miskolci klubnál történt.
Fizetnie kell a pofozkodó biztonsági őrnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Miskolci Járásbíróság hétfőn azt a biztonsági őrt, aki a Miskolci Egyetemi Napok egyik rendezvényén bántalmazott egy férfit – közölte dr. Gyurán Ildikó.

A bírósági sajtószóvivő közlése szerint a vádlottat garázdaság bűntettében marasztalták el, viszont a súlyos testi sértés vádja alól felmentették.

Az ítéleti tényállás szerint a terhelt tavaly májusban biztonsági őrként beléptetési feladatokat látott el a miskolci Rockwell Klubban. A sértett és unokatestvére aznap este – már ittasan – indultak szórakozni, emiatt nem akarták őket beengedni a szórakozóhelyre. Többször próbálkoztak, az őrök pedig folyamatosan felhívták a figyelmüket a távozásra. A sokadik esetnél egyikük ütést kapott a vádlottól, amitől elesett és könnyebben megsérült. A sértett magánindítványt nem terjesztett elő, nem kérte az őr felelősségre vonását. 

Az unokatestvére azonban súlyos sérülést, ízületi ficamot szenvedett, bár azt nem sikerült bizonyítani, hogy milyen körülmények közt. Márpedig a szakértői vélemény az elesést sem zárta ki az okok közül. A bíróság így kizárólag a garázdaság bűntettében találta bűnösnek a férfit, akinek a büntetésénél azt is figyelembe vették, hogy éppen az ilyen cselekmények megakadályozása volt feladata.

Az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, a vádlott tudomásul vette az ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés