Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon bűnözött – hűvösön marad

| 2018. 02. 26. | 10:13:00
Időseket is megtámadott a fiatal vádlott.
Miskolcon bűnözött – hűvösön marad
Hirdetés
Hirdetés

Előzetes letartóztatásban marad a Miskolci Járásbíróság határozata nyomán az a fiatalkorú férfi, aki az ügyészség szerint egyik alkalommal a saját lakásukban fosztott ki idős sértetteket, máskor az utcán támadt járókelőre. 

Dr. Horváth Dóra sajtószóvivő hétfőn közölte: a vád szerint a fiú 2017 júniusában bement a 74 éves és a 76 éves sértettek miskolci lakótelepi ingatlanba, ahol pénzt követelt a házaspártól. Amikor nem adtak, a vádlott egyiküket fellökte, a másik nyakából kitépte az aranyláncot, majd egy táskával és egy pénztárcával együtt távozott.  

Egy másik alkalommal a fiú egy járókelő kezéből kitépte a táskát a benne lévő 17 ezer forint készpénzzel, személyes okmányokkal, mobiltelefonnal. A sértett arccal a földre esett. A vádlott még aznap este megpróbált betörtni egy lakásba, azonban az ajtó feszegetését meghallották, ezért elmenekült. 
A férfival szemben rablás, közokirattal visszaélés és lopás miatti folyik büntetőeljárás. 

A bűncselekmények akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A bíróság szerint fennáll a szökés, az elrejtőzés, vagy újabb bűncselekményt elkövetésének veszélye, ezért fenntartják az előzetes letartóztatást.                                
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés