Hirdetés

Pénzéért kellett meghalnia Mezőkeresztesen

Cívishír

2018.02.06. 20:42

Pénzéért kellett meghalnia Mezőkeresztesen

Elítélték a gyilkosokat.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa kedden helybenhagyta a mezőkeresztesi emberöléssel kapcsolatos, elsőfokú, miskolci ítéletet.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 augusztusában nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére társtettesként elkövetett

emberölés bűntette miatt F. J. I.r. vádlottat, mint erőszakos többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Fk. P. Cs. II.r. vádlottat 10 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen I. r. vádlott és védője felmentés érdekében, a II. r. vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett.

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak rokonok, I. r. vádlott szabadulását követően közöttük bizalmi viszony alakult ki. 2015. januárjában Mezőkeresztesen együtt italoztak, amikor

meglátták az utcán a szintén ittas állapotban lévő sértettet.

Az I. r. vádlott azt gondolta, hogy a sértett nyugdíjat kaphatott, ezért kigondolta, hogy menjenek el hozzá, és vegyék el tőle.

Sötétedés után bementek az idős sértett otthonába, ahol a konyhában alvó, ittas sértettet bántalmazni kezdték, miközben pénzt követeltek. Az I. r. vádlott a sértett fejét ököllel, nagy erővel többször megütötte, majd a II. r. vádlott a földre került sértett fejét megtaposta.

Miután a sértett már nem mozdult, a vádlottak a lakásban értékeket kerestek, de mivel sem pénzt, sem más értéktárgyat nem találtak, távoztak a helyszínről.

Hazaérve az I. r. vádlott észlelte, hogy kézfeje megsérült, ezért felszólította a II. r. vádlottat, hogy menjenek vissza a sértetthez és töröljék fel a vért annak érdekében, hogy a nyomozás során az I. r. vádlott ne legyen azonosítható. A vádlottak visszatértek a sértetthez, az I. r. vádlott ismét pénzt követelt, majd több alkalommal fejen ütötte a hörgő, testszerte véres sértettet.

A kiérkező rendőrjárőrök a sértettet már holtan találták. 

Debreceni ÍtélőtáblaemberölésJogerős ítéletéletfogytiglan

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés