Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Arcátlanul kifosztottak egy miskolci nyugdíjast

| 2018. 03. 05. | 19:15:00
A jóhiszemű sértett beengedte, akit nem kellett volna.
Arcátlanul kifosztottak egy miskolci nyugdíjast
Hirdetés
Hirdetés

Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a 61 éves román férfival szemben, aki tavaly márciusban elvette egy 80 éves miskolci férfi pénzét. A vádlott a sértett hiszékenységét és gyöngeségét használta ki.

A vádirat szerint a tettes a reggeli órákban bekiabált az idős ember lakásába, azt hazudva, hogy a Nyugdíjfolyósító Intézet munkatársa és nyeremény bőrkabáttal érkezett. Arról beszélt, hogy a ruhadarabot az intézetvezető küldte a bácsi korára tekintettel, s a 300 ezer forint értékűnek mondott kabátot odaadja 30 ezerért.

A gyanútlan nyugdíjas beengedte a férfit, közölve, hogy nincs neki annyi pénze bőrkabátra. Ennek igazolására a pénztárcáját is kinyitotta, megmutatva az abban lévő bankjegyeket. A vádlottnak több sem kellett, az öreg nehézkes mozgását és felfogását kihasználva kikapott a tárcából 24 ezer forintot és sietősen távozott. Pár perc múlva visszatért, öt zakót akasztott a ruhaszárítóra, majd végleg elment. A zakókat persze eszébe sem lett volna megvenni a sértettnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés