Hirdetés
Hirdetés

Rászedték és még verték is a borsodi zsiványok

| 2018. 03. 12. | 21:44:00
A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódhat.
Rászedték és még verték is a borsodi zsiványok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 1 év 10 hónap, illetve 1 év 5 hónap börtönbüntetéssel sújtotta az Ózdi Járásbíróság azt a két férfit, akik 2016 tavaszán tettleg próbálták behajtani egy ház vételárát az idős áldozaton úgy, hogy valójában sosem voltak az ingatlan tulajdonosai.

Az ítélet szerint az első rendű vádlott szívességi lakáshasználóként élt a tulajdonos házaspár családi házában. Amikor a későbbi sértettről megtudta, hogy házat szeretne vásárolni, felkereste, és azt hazudta, hogy az ingatlan az övé. Vételre ajánlotta, de a felek nem kötöttek írásos szerződést. Csak szóban állapodtak meg arról, hogy a vevő 20 ezer forintjával törleszti a vádlottnak az általa kért 450 ezer forintos vételárat. 

A vevő beköltözött, majd 16 hónapon keresztül fizette a részleteket. A ház tulajdonosai 2016 májusban szereztek tudomást az ügyletről, s tájékoztatták a vevőt a valós helyzetről. Ezt követően az idős ember közölte az őt rászedő férfival, hogy nem hajlandó fizetni. A vádlottak ekkor ütlegelni kezdték a sértettet, azt hangoztatva, hogy kipakolják a házból, ha nem lesz pénz. Az öreg könnyebben megsérült.

A bíróság zsarolás bűntett kísérlete és testi sértés vétsége miatt szabott ki szabadságvesztést, az elsőrendű vádlott esetében csalás vétségét is megállapítva.  

Hirdetés
Hirdetés