Hirdetés

Egy állat jobban vigyáz a kölykeire, mint ez az ózdi pár

| 2018. 04. 20. | 11:37:00
Pelenkájuk, ennivalójuk sem volt a kicsiknek. Kukákban kerestek maradékot. Miskolc után Debrecenben az ügy.
Egy állat jobban vigyáz a kölykeire, mint ez az ózdi pár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak élettársak, négy gyermeküket mindaddig, míg el nem vették tőlük őket, 2015-ig közösen nevelték. Ám sosem biztosítottak számukra megfelelő körülményeket: azon túl, hogy éveken át vándoroltak egyik ózdi lakhelyről a másikra, a gyerekeket elhanyagolták: ápolatlanok, koszosak, büdösek voltak, ruha és pelenka sem jutott nekik elég, élelmiszer szintúgy. A kicsik együtt kukázni jártak, gyakran az onnan származó ételmaradékot ették. Ha valamelyik közülük megbetegedett, nem mindig vitték orvoshoz őket, a felírt gyógyszereket nem váltották ki, sőt a kötelező védőoltásokat sem kapták meg időben. A vádlottak számos alkalommal a gyermekeik szeme láttára éltek szexuális életet.

A családgondozók által felajánlott segítséget 2011-ben látszólag elfogadták, azonban semmit nem tettek a gyermekek egészséges fejlődése érdekében.

Az apa 2013 szeptember és 2015 januárja között nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése érdekében az akkor 3 és 6 év közötti három gyermekét több alkalommal szexuális cselekmények végzésére bírta rá. 

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 decemberében H. Krisztián elsőrendű vádlottat 3 rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt mint visszaesőt

12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság az apa szülői felügyeleti jogát megszüntette 5 kiskorú gyermeke felett. F. Mária másodrendű vádlottat 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt

3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság az anya szülői felügyeleti jogát megszüntette 6 kiskorú gyermeke felett. Az ítélet ellen az apa és védője felmentésért illetve enyhítésért, az anya és védője enyhítésért fellebbezett.

Hirdetés