Hirdetés
Hirdetés

Milliókat kell fizetni a halálos kutyatámadásért

| 2018. 05. 27. | 18:28:00
Sérelemdíj egy borsodi tragédia után.
Milliókat kell fizetni a halálos kutyatámadásért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elsőfokú ítéletében 4,5 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Szikszói Járásbíróság annak a kutyának és ingatlannak a tulajdonosait, akik felelősek egy idős nő halálért.

A napokban hozott polgári peres ítéletről dr. Gyurán Ildikó bírósági sajtószóvivő elmondta: a kutyatámadás Monajon történt 2015 októberében. A felperes, az elhunyt sértett fia keresetében 6 millió forint sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni alpereseket, a szomszédos ingatlan és a kutya tulajdonosait azért, mert nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a kutya ne szökjön ki, másokban kárt ne okozzon. 

A kutyatámadás miatt még a múlt év elején emelt vádat az ügyszség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt H. G. ellen. A vádirati tényállás szerint a férfi öt ebet tartott, köztük három amerikai staffordshire terriert. Az állatok a telek nem megfelelő elkerítése miatt többször kiszöktek, a környéken lakók tartottak tőlük. A vádbeli napon a terhelt anélkül, hogy a kutyákat megfelelő módon elzárta volna, elment otthonról. Artúr, az egyéves amerikai staffordshire terrier kan megtámadta a szomszédos veteményes kertben dolgozó 83 éves asszonyt, akivel legalább 20-25 harapással végzett.

Hirdetés
Hirdetés