Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sajószentpéteri szemfényvesztők Encsen

| 2018. 05. 08. | 10:26:00
Kidolgozott részletek mentén csaltak.
Sajószentpéteri szemfényvesztők Encsen
Hirdetés
Hirdetés

Csalás és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 30 éves és egy 48 éves sajószentpéteri nővel szemben. A gyanúsítottak Encsen, május 3-án a háza előtt üldögélő 86 éves asszonyhoz léptek, akinek függönyt kínáltak eladásra. Beszélgetés közben a két fiatalabb nő aranynak látszó ékszereket is felajánlott az idősebbnek, aki a 100 ezer forintért kínált láncot 65 ezer forintért meg is vásárolta.

Fondorlat

Mindeközben az egyik eladó felhívta az ismerősét, akivel hangosan arról beszélgettek, hogy

nagyon olcsón, árun alul adta el a láncot, ezért a telefon másik végén lévő személy nagyon ingerült lett. Ezzel azt a látszatot keltették a vásárlóban, hogy milyen remek üzletet kötött.

Ehhez kapcsolódóan újabb aranynak tűnő ékszert kínáltak fel a sértettnek, aki elmondta, hogy nem kell már több, hiszen van neki több is.

A korábban kialkudott vételár átadása és az idős nő ékszereinek megtekintése miatt mindhárman bementek a lakásba. Itt a két eladó az eléjük tárt ékszerekből elvett kettőt, majd sietősen elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a nyomozók rövid idő alatt elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés