Hirdetés

Mehet vissza a sittre az egykori NAV-os

MTI, Borsodihír

2018.05.28. 19:38

Mehet vissza a sittre az egykori NAV-os
A büntetőügyben még nincs ítélet (Forrás: RTL Klub)

A választások miatt jöhetett ki. Konyáron majdnem ölt.

Hirdetés

Ismét elrendelte a Nyíregyházi Törvényszék annak az emberölés kísérletével vádolt férfinak az előzetes letartóztatását, aki az Összefogás Párt képviselőjelöltjeként indult az országgyűlési választásokon, így mentelmi joga miatt ideiglenesen szabadlábra került.

Toma Attila, a törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, az előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt K. Gy. előzetes letartóztatását március 20-án megszüntették, mivel a vádlott képviselőjelöltként indult az országgyűlési választáson és az eljárást a mentelmi joga miatt nem folytathatták. A választások után a büntetőeljárás újraindult és hétfőn döntés született a korábban alkalmazott kényszerintézkedésről – ismertette a sajtószóvivő. 

A bíróság egyaránt megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyét. Ezért – az elsőfokú eljárás befejezéséig – ismét elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, aki a tárgyalóteremből már nem is távozhatott szabadon. A vádlott az Összefogás Párt országos listáján szerepelt képviselőjelöltként. A végzés a vádlott és védője fellebbezése miatt nem jogerős.

K. Gyula ellen azért folyik büntetőeljárás, mert a vád szerint 2015 februárjában szülei konyári házában előbb torkon szúrta, majd baltával fejbe verte élettársát.

A nő életét az mentette meg, hogy a férfi édesanyja hazaérkezett és neki köszönhetően orvost hívtak. A férfi a NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adóigazgatóságán vezetőhelyettesi beosztásban volt, ott ismerkedett meg az adóellenőrként dolgozó nővel.

Nyíregyházi TörvényszékÖsszefogás Párt

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés