Hirdetés
Hirdetés

Életfogyttal büntetnék a borsodi gonosztevőket

| 2018. 06. 19. | 13:08:00
Mint egy beteg Tarantino-filmben.
Életfogyttal büntetnék a borsodi gonosztevőket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglani fegyházbüntetést indítványozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a két két férfival és a nekik segédkező nővel szemben, akiket közvetlen felelősség terhel az idén februárban történt dövényi gyilkosságban. A nyomok eltüntetésében közreműködő nőre végrehajtandó börtönbüntetést kért a vádhatóság – derült ki június 19-i közleményükből.

A megdöbbentő bünügyben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emeltek vádat.

Nincs rá szó…

A vádirat szerint az elkövetők egy dövényi kocsmában szórakoztak. Ott, beszélgetésük során keveredtek szóváltásba az áldozattal, akinek a kijelentéseit sértőnek találták és az életfogytiglannal érintett hármas elhatározta a megölését. Az italozás során felajánlották, hogy elviszik a szomszéd faluba, Jákfalvára a rokonaihoz. Viszont a gépkocsiba előre bekészítettek késeket és egy bozótvágót… Velük tartott a sértett élettársa is, aki nem akarta párját egyedül elengedni a vádlottakkal, tudva erőszakos természetükről.
Az éjszakai órákban indultak el. Az autót a trió nő tagja vezette, mellette ült az áldozat párja, hátul a három férfi. Amikor a tervezett cél helyett Putnoknak fordultak és  ezt jelezték, az egyik vádlott elvágta a férfi nyakát, élettársát pedig életveszélyesen fenyegetni kezdték.

Putnokon, egy lakóház pincéjénél álltak meg, ahová az erősen vérző férfit lerángatták a halálra rémült nővel együtt. A pincében késekkel és a bozótvágóval testszerte brutálisan összeszurkálták és vagdosták az áldozatot, miközben nő társuk mobiltelefonnal világított nekik a sötétben. Az áldozat élettársának végig kellett nézni a gyilkosságot, sőt közben őt is megszúrták a combján.

Amikor a sértett meghalt, az egyik férfi felment a házba, ahol volt élettársa lakott. Felébresztette és kérte, hogy segítsen eltüntetni a holttestet. Egy szőnyegbe csavarták, kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztőbe dobták. Ezalatt Putnokon a volt élettárs elégette a ruhákat.

Lenyalatták a nővel a vért

A megölt férfi élettársát hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről  (végül ő volt az, aki a rendőrséghez fordult). A sértett halála során az átlagosnál jóval meghaladó testi fájdalmat és lelki gyötrelmet szenvedett el, szögezte le az vádirat. A vádlottakat rövid időn belül elfogták és előzetes letartóztatásba kerültek.

A Zsaru Magazin korábban arról írt, hogy a megfenyegetett nőnek a gyilkosok ujjairól kellett lenyalnia párja vérét.

A férfit azért ölték meg, mert az elövetők szerint nagyképűsködött velük. A holttestét láncfűrésszel akarták darabokra vágni, de végül egy sertéstrágyával teli emésztőgödörben helyezték el.

Hirdetés
Hirdetés