Hirdetés
Hirdetés

Egy 86 éves nő bizsura cserélte arany ékszereit

| 2018. 07. 03. | 13:47:00
Bevett módszerrel verték át az encsi asszonyt.
Egy 86 éves nő bizsura cserélte arany ékszereit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járásbíróság bűnösnek találta azt a két nőt, akik egy helyi idős nőt kifosztottak és átvertek – tudatta a Miskolci Törvényszék. 

A sértettnek aranynak tűnő, de bizsu nyakláncot adtak el a vádlottak. 

Az ítélet szerint a másodrendű vádlott a sértettet bekísérte a házba és rábeszélte, hogy arany fülbevalójukat cseréljék el. A nő szintén egy bizsut adott át az idős nőnek az aranyékszerért cserébe. Ekkor a nő a sértett előtt felhívta az elsőrendő vádlottat, akinek elmondta, hogy mennyiért adta el a láncot és a fülbevalót. Társa a telefonban hangosan számon kérte a nőt, hogy miért adta olyan olcsón az ékszert. A sértett jól hallotta beszélgetést, ezzel is azt a látszatot keltették benne, hogy jó üzletet kötött.

A vádlottak a cselekmények során azzal, hogy sértett idős korát kihasználva, őt tévedésbe ejtették, és részére bizsukat adtak el aranyékszerként, összesen 102 400 forint kárt okoztak.

Ezt követően a vádlottak megkérték a sértettet, hogy mutassa meg, milyen ékszerei vannak otthon. Ő kihozta a szobából és kiöntötte a két nő elé az otthon lévő aranyékszereit, melyből a vádlottak egy 60 ezer forintot érő aranynyakláncot és aranygyűrűt elvettek, majd kihasználva, hogy a sértett járóbottal közlekedik, gyorsan távoztak a házból.

A bíróság a két nőt társtettesként elkövetett kifosztás és csalás bűntettében mondta ki bűnösnek.

A bíróság az elsőrendű vádlottat 1 év, míg a másodrendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság mindkét vádlott tekintetében enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a cselekmények elkövetését részben beismerték, és háztartásukban kiskorú gyermekek vannak. Az elsőrendű vádlott a sértettnek okozott kárt a tárgyalóteremben megfizette. Súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy mindketten büntetett előéletűek.

Hirdetés
Hirdetés