Hirdetés
Hirdetés

Csodagépet építenek miskolciak

| 2016. 08. 18. | 17:57:00
A versenyen saját fejlesztésű és építésű autókkal indulnak az egyetemi és főiskolai hallgatók.
Csodagépet építenek miskolciak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenhat nemzet 44 diákcsapata versenyez a hetedik alkalommal megrendezett Formula Student Hungary (FSH) autóipari konstruktőri versenyen a győr-gönyűi kikötőben csütörtöktől vasárnapig. Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára a verseny kezdete előtt rendezett sajtótájékoztatón a gyakorlati képzés jelentőségéről beszélt. Mint fogalmazott, ahogy az FSH versenyen is mindenkinek az együttes tudása kell ahhoz, hogy egy csapat elindulhasson és esetlegesen nyerhessen, úgy az oktatásban is a diszciplínák együttműködésére van szükség, hogy előbbre lehessen lépni.

A versenyen, amelyen saját fejlesztésű és építésű autókkal indulnak az egyetemi és főiskolai hallgatók,

négy magyar csapat vesz részt

  • Miskolcról,
  • Kecskemétről,
  • a Budapesti Műszaki Egyetemről és
  • a győri Széchenyi István Egyetemről.

A többi csapat Németországból, Csehországból, Lengyelországból, Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Görögországból, Ausztriából, Horvátországból, Bulgáriából, Észtországból, Izraelből, Svájcból, Szerbiából, Szlovákiából és Szlovéniából jött.

Pintér-Péntek Imre, a versenyt szervező X-Meditor ügyvezetője elmondta, hogy

Afrikán kívül a világ minden kontinensén rendeznek Formula Student versenyeket, jelenleg összesen mintegy 600 csapattal.

A legerősebb verseny a németországi, de az elmúlt hat évben a magyar megmérettetés is meghatározó és elismert eseménnyé nőtte ki magát. Az idei verseny 44 helyére összesen 114 csapat jelentkezett, és már a meghirdetést követő második másodpercben beteltek a helyek.

Az idei megmérettetésen 30, belső égésű motorral hajtott jármű és 14 elektromos autó versenyez. A versenyzők a négy nap alatt pontokat gyűjtenek különböző kategóriákban: nézik a járművek sebességét, gyorsulását, üzleti, pénzügyi hátterét, az autó állapotát, a terveket, és azt, hogy a sorozatgyártásnak milyen feltételei vannak. Összesen ezer pontot lehet összegyűjteni.

Hirdetés
Hirdetés