Hirdetés
Hirdetés

Pótfelvételit hirdet a Miskolci Egyetem

| 2016. 08. 02. | 20:05:00
Egyetlen szakra lehet jelentkezni.
Pótfelvételit hirdet a Miskolci Egyetem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Egyetem pótfelvételit hirdet: az eljárásban azok jelentkezhetnek, akiket a most lezárult általános eljárás során nem vettek fel, vagy akik idén februárban egyáltalán nem adtak be jelentkezést egyetlen, felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben induló képzésre sem. Fontos tudni, hogy a pótfelvételi eljárásban

csupán egyetlen felsőoktatási intézménybe, egyetlen szakra, és kizárólag önköltséges helyekre lehet jelentkezni.

Azok, akiket a pótfelvételi során vesznek fel, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat.

A jelentkezéskor érdemes figyelembe venni, hogy azokon az önköltséges képzéseken, amelyeket már a 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2016. július 26-án meghatározott ponthatárnál. Amennyiben az adott képzés eddig nem indult önköltséges finanszírozási formában, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

A pótfelvételi jelentkezés kizárólag elektronikus formában történhet a www.felvi.hu oldalon keresztül, legkésőbb augusztus 7-ig. A pótfelvételi jelentkezés ingyenes! A pótfelvételi során meghirdetett szakokról az érdeklődők a karok honlapjairól kaphatnak bővebb tájékoztatást.

Hirdetés
Hirdetés