Hirdetés
Hirdetés

A járműiparban érdekelt kínaiak szimatoltak Miskolcon

| 2017. 07. 27. | 20:46:00
Az egyetemen tettek látogatást.
A járműiparban érdekelt kínaiak szimatoltak Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kína egyik járműipari központjaként is számon tartott Csonking város egyetemi és vállalati szakemberekből álló delegációja tett látogatást a Miskolci Egyetemen a napokban. A látogatás célja a közös oktatási és kutatási együttműködési lehetőségek megismerése, valamint a kapcsolatfelvétel volt.

A szakmai egyeztetés a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorcium, valamint a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara részéről Vadászné Prof. Dr. Bognár Gabriella tudományos és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes előkészítő munkájának eredményeként valósulhatott meg. A Miskolci Egyetem tagja a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorciumnak.

A látogatás során a megbeszélés résztvevői bemutatták képviselt szervezeteiket, valamint egyeztették a további együttműködési lehetőségeket a járműipar területén. A kínai fél meghívást kapott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara szervezésében 2018-ban megrendezendő Járműmérnöki és Járműipari Konferenciára (VAE2018), mely a további személyes egyeztetések egyik helyszíne lehet.

Hirdetés
Hirdetés