Hirdetés
Hirdetés

Debreceni Egyetem: ez okozta a hármas ikres anyuka halálát

| 2017. 12. 17. | 12:18:00
A hozzátartozók is jelen voltak.
Debreceni Egyetem: ez okozta a hármas ikres anyuka halálát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról elsőként beszámoltunk, december 15-én életét vesztette egy 32 éves hajdúszoboszlói édesanya, miután egészséges hármas ikreket szült. Megkeresésünkre a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közleményt küldött:

A lombik eljárásban hármas ikerterhességgel fogant hajdúszoboszlói kismama veszélyeztetett terhesség miatt a 26. héttől feküdt benn klinikánkon. A 32. hétre súlyosbodó anyai betegség miatt orvosai császármetszést indítottak nála december 15-én.

Mindhárom magzat (két lány és egy fiú)  jó állapotban született, 1 300 és 1 600 gramm közötti súllyal. 

HELLP

Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát. 

Az újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek a kismama életéért, megmentésére mindent megtettek. A tragikus veszteség méltóság- és kegyeletteljes kezelésére a jelen lévő családtagok számára a szülőszoba egyik helyiségét kegyeleti szobaként bocsátottuk rendelkezésre. 

Az ikrek az újszülött osztályon vannak, egészségesek, ellátásukhoz, annak megszervezéséhez a Debreceni Egyetem klinikája minden lehetséges segítséget megad. 

Az eset a klinika dolgozóit is mélyen megrendítette. 

Hirdetés
Hirdetés