Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a legkeményebb háromhetes

| 2017. 08. 20. | 12:25:00
Sztárparádét vonultat fel a Vuelta.
Megkezdődött a legkeményebb háromhetes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt években már megszokhatták a kerékpársport rajongói, hogy a három nagy körverseny közül a spanyol Vuelta a legnehezebb, és nem lesz ez másképp idén sem.

A szombati, nimes-i csapatidőfutam csak bemelegítés volt, a szeptember 10-i, madridi befutóig brutálisan nehéz szakaszokat kell teljesíteni. Mindössze öt sprintbefutóra esélyes szakasz van, a többi vagy nagyon kemény vagy csak szimplán nehéz hegyi szakasz, még akkor is, ha a roadbook nem annak jelöli.

A mezőny rendkívül erős. Vuelta-győzelemre tör az idei Tour de France sárga trikósa, Chris Froome, bronzérmese, Romain Bardet és ötödik helyezettje, Fabio Aru, valamint két rutinos, többszörös GT-győztes legenda, Alberto Contador és Vincenzo Nibali, akiknek a levesébe olyan sikerre éhes hegyimenők köphetnek bele, mint Esteban Chaves, Rafal Majka, Steven Kruijswijk vagy Louis Meintjes.

Ez a parádés mezőny is azt ígéri, hogy a Vuelta lesz az esztendő legjobb, legizgalmasabb Grand Tour-versenye! A harmadik, hétfői etap már kőkemény hegyi etap lesz.

Tv: Eurosport!

 

Hirdetés
Hirdetés