Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen a Polgármesterek Bora

| 2017. 08. 28. | 16:31:00
27 település szőlője van benne
Ilyen a Polgármesterek Bora
Hirdetés
Hirdetés

Tokaj-Hegyalja 27 településének vezetője, képviselője vehette át Hercegkúton a 2017-es év Polgármesterek Borát, amelyet rendhagyó módon a világörökségi cím 15 éves évfordulójának megünnepléséhez igazítottak.

– Idén kettős ünnepe ez Tokaj-Hegyaljának, hiszen az a csodálatos vidék, amely ezeket a kitűnő borokat adja, immár 15 éve tagja annak az elit klubnak, amelyet úgy hívnak, hogy Világörökség része. És ünnep ez azért is, mert idén is elkészítettük a tokaj-hegyaljai Polgármesterek Borát, amely limitált kiadás, igazi reprezentatív borkülönlegesség – mondta a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója, Goreczky Gergely.– A Polgármesterek Borából 3800 palackkal készítettünk, tehát limitált kiadásról van szó, mint ahogy 16 éve minden Polgármesterek Bora igazi különlegesség.

Az idei palackokban 2016-os száraz Furmint-Hárslevelű-Sárgamuskotály cuvée található,

amely most is a tokaj-hegyaljai összefogás jelképe, benne 27 környező település szőlőjével, annak minden ízével, zamatával, színével és illatával – mutatta be Goreczky Gergely a Polgármesterek Borát.

15 éve a világörökség része

A Polgármesterek Borát a korábbi években a Tokaji Szüreti Napokon adták át és tartalmát tekintve – ugyanúgy, mint a mostanit – a terület 27 településének szőlőjéből készítette el a Grand Tokaj Zrt.

A 3 800 palack egyike sem kerül kereskedelmi forgalomba, kizárólag reprezentatív célokat szolgál.

Az idei átadás időpontja jelképes és rendhagyó volt, hiszen Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék 15 éve a Világörökség része. Ebből az alkalomból a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal konferenciát is szervezett a hercegkúti Gomboshegyi pincesorra, az ünnepséget pedig a Grand Tokaj Zrt. borkóstolója egészítette ki. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés