Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számítson vonatpótló buszokra Szerencs és Sátoraljaújhely között!

| 2018. 03. 29. | 18:27:00
Mutatjuk, a felújítás miatt hol és mikor nem járnak a vonatok.
Számítson vonatpótló buszokra Szerencs és Sátoraljaújhely között!
Hirdetés
Hirdetés

Ütemtervnek megfelelően halad a 80-as vasútvonal fejlesztése - közölte portálunkkal a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A jelenleg zajló munkálatok miatt áprilisban Szerencs és Sátoraljaújhely között, április 21-től decemberig pedig Sárospatak és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok közlekednek a vonalon, Bodrogkeresztúron pedig forgalmi rend változás lesz.

A kivitelezéshez kapcsolódó teljes vágányzárra kell számítani Szerencs és Sátoraljaújhely között április 3-tól április 20-ig, míg a Sárospatak-Sátoraljaújhely közti árvizes nyíltvonali szakasz felújítása miatt  április 21-tól december 9-ig Sárospatak és Sátoraljaújhely között. A beruházás miatt

a pótlóbuszok április 3. – április 20. között Szerencs-Sátoraljaújhely között, április 21-tól december 9-ig Sárospatak és Sátoraljaújhely között közlekednek. Az április 21-től május 31-ig tartó időszakban az utolsó vonatpár helyett a teljes Szerencs-Sátoraljaújhely szakaszon pótlóbusz közlekedik a hirdetményekben közölt menetrend szerint.

Azt tanácsolják, utazás előtt tájékozódjanak a vágányzárakról és a pontos menetrendről az ELVIRA menetrendi keresőben, a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírekben, az állomási hirdetményekből, vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál.

Vágányzár

A 2018 áprilisában kezdődő vágányzár ideje alatt Bodrogkeresztúron a korábban megkezdett állomási útátjáró átépítések is befejeződnek. Ehhez igazodva a következő lezárások várhatók:

  • Bodrogkeresztúr állomás végpont oldali útátjárója (Sátoraljaújhely irányában), Arany János utca, április 3. 10 órától április 10. 16 óráig
  • Bodrogkeresztúr állomás kezdőpont oldali útátjárója (Miskolc irányában), Kisfaludi utca, 3838 sz. összekötő út, április 11. 10 órától április 22. 16 óráig

A közúti és gyalogos átjárók lezárása alatt a kijelölt terelő útvonalakon, a többi átjárót használva tudnak az erre utazók közlekedni. A terelések idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

Jövőre elkészül

A bodrogkeresztúri és sárospataki állomáson a pályaépítési munkák 2018 első felében be is fejeződnek. Olaszliszka-Tolcsva állomás pályarendszerének átépítése várhatóan 2018 júniusára teljesen befejeződik.

A teljes projekt keretében a 46,3 km hosszú vasúti vonalszakaszon megépül a villamos felsővezetéki rendszer a szükséges energiaellátó rendszerrel együtt. Korszerűsítik az állomásokat és megállóhelyeket, a térvilágítást, korszerű utastájékoztató berendezéseket telepítenek, az állomásokon magas peronokat emelnek, új villamos váltófűtő berendezéseket építenek az állomásokon, valamint új D-55 típusú biztosítóberendezéseket telepítenek.

Sárospatak – Sátoraljaújhely között 4 km hosszan az árvízvédelmi feladatot is ellátó földmű- és pályaszintet egy méterrel megemelik, így csökkentik annak kockázatát, hogy a vonatforgalmat a Bodrog áradása miatt szüneteltetni kelljen. A fejlesztést követően visszaállítják a kiépítési pályasebességet az állandó és ideiglenes lassújeleket megszüntetik.

A beruházás a tervek szerint 2019 nyarán fejeződik be. A fejlesztés uniós és hazai forrásból valósul meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés