Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért megy nagyon jól megy a NAV-nak

| 2018. 01. 10. | 09:24:00
Fizet a magyar, mint a katonatiszt.
Ezért megy nagyon jól megy a NAV-nak
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 609 milliárd forinttal növelte bevételeit a Nemzeti Adó és Vámhivatal 2017-ben az előző évhez képest – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Az államtitkár szerint ezt úgy sikerült elérni, hogy tavaly jelentősen csökkentek az adóterhek. Ugyanakkor ez igazolta a kormány adópolitikáját: alacsonyabb adóteherrel nagyobb teljesítményt, nagyobb bevételt lehet elérni.

Hozzátette, a gazdaság jó teljesítménye és az adóhatóság új filozófiája - segítőkész és támogatóbb - is hozzájárult, ahhoz, hogy az emberek jobban teljesítik adózási kötelezettségeiket. – Ki lehet mondani, hogy a csökkenő adókkal és egy támogatóbb adóhatósággal jobb lett az adómorál Magyarországon –hangsúlyozta.

Kitért arra is, 2017-ben több mint 800 milliárd forintnyi kedvezményt kaptak a vállalkozók, az adózók és a családok, amit kiegészített további 400 milliárd forintnyi járulékcsökkenés, és 56 milliárd forinttal csökkentek a szolgáltatások és élelmiszerek áfakulcsai.

A társasági adókulcs 9 százalékra csökkent, ami jelenleg a legalacsonyabb Európában (ez 127 milliárd forintnyi adókiesését jelent), ugyanakkor a családi és egyéb kedvezmények mértéke eléri az 50 milliárd forintot - sorolta az államtitkár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés