Hirdetés
Hirdetés

Az értékcsökkent élelmiszer körül ólálkodik? Jól teszi!

| 2018. 03. 10. | 12:38:00
Internetes felmérést publikáltak.
Az értékcsökkent élelmiszer körül ólálkodik? Jól teszi!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tízből hét vásárló szívesebben költ akár több pénzt is egy olyan áruházban, amely tesz az élelmiszerpazarlás ellen; 77 százalékuk pedig annyi élelmet vásárol, amennyit a minőségmegőrzési időn belül biztosan felhasznál – derül ki a Lidl 13 500 fős magyarországi online kutatásából.

A felmérésben résztvevők csaknem harmada (29 százalék) nyilatkozott úgy, hogy nem szokott még fogyasztható élelmiszert kidobni; 18 százalék havonta, 30 százalék ennél is ritkábban dob ki ennivalót. Hetente a megkérdezettek alig 21 százaléka pazarol. Tízből 9-en valamilyen módon újrahasznosítják a még fogyasztható ennivalót – legtöbbjük (62 százalék) újra feldolgozza azt.

A válaszadók többsége tudatosan tervezi élelmiszerfelhasználását is, 77 százalékuk odafigyel arra, hogy csak annyi ennivalót vásároljon, amennyit a minőségmegőrzési időn belül biztosan elfogyaszt, sőt 10-ből 4 vásárló (39 százalék) legalább heti rendszerességgel, további 33 százalékuk pedig havonta szokott lejárati időhöz közeli, értékcsökkent élelmiszert keresni a polcokon.

Hirdetés
Hirdetés