Hirdetés
Hirdetés

Kutya jó hír: 120 új munkahely a Tisza-tó partján

| 2018. 04. 03. | 19:38:00
Először 70, majd a tervek szerint később 50 újabb munkavállaló kezdi meg a kutyafelszerelések gyártását.
Kutya jó hír: 120 új munkahely a Tisza-tó partján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A JULIUS-K9® 1997 óta sikeresen működő közel félezer embert foglalkoztató magyarországi központú vállalkozás a kutyasport, munkakutya- és hobbikutya-felszerelések, -kellékek piacán. A K9-Sport Kft. új varrodája - amit április 3-én avattak fel Tiszafüred ipari parkjában - 120 új munkahelyet hoz létre a Tisza-tó fővárosában.

Sebő Gyula, a Julius-K9® márka alapítója köszöntőjében kiemelte, hogy csak az Európai Unió területén 200-400 millió euró közé tehető az az összeg, amelyet a gazdák a kutyatartással kapcsolatos felszerelések megvásárlására fordítanak. A vállalkozó elmondta, hogy a Julius-K9 a tehetséges magyar munkaerőnek köszönhetően kiemelkedő minőséget produkál a versenytársakhoz képest. A magyar cég mintegy 200 bejegyzett védjeggyel rendelkezik a világon, legutóbb Sanghajban nyerték el a legnépszerűbb kutyás termék címet.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elmondta, hogy egy olyan termelő beruházást sikerült Tiszafüredre csábítani, amely folyamatosan bővíti piacát és fejleszt. Ennek köszönhető, hogy csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében több telephelyen már összesen 160 alkalmazottat foglalkoztat. Az új üzemben a térség gyártói és egyben logisztikai központja kap helyet, és súlyát mutatja, hogy Tiszaderzsről, Tiszaszőlősről, Tiszaörsről, Tiszaszentimréről, Abádszalókról és természetesen Tiszafüredről is járnak ide dolgozók. A tárcavezető bejelentette, hogy Tiszafüred Város Önkormányzatával és a megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával együttműködve a varroda több mint 60 milliós bértámogatásra tett szert.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy a város büszke arra, hogy egy olyan cégnek ad otthont, amely legutóbb Magyar Termék Nagydíjas lett. A Julius-K9 kutyahám gyártója piacvezető pozíciót vívott ki több EU tagállamban és számos terméke világsikert aratott. A városvezető kiemelte, hogy nagyon sok egykori közmunkás, nagyon sok tiszafüredi család jutott biztos megélhetéshez ezzel a közel 3 ezer négyzetméteres területen működő munkahelyteremtő beruházással. A K9-Sport Kft. legújabb varrodájába már most százmillió forintot fektetett be a magyar tulajdonos, és ha a tervek valóra válnak ez az összeg az 1 milliárd forintot is elérheti. A komplexumban a gyártáson túl minőség-ellenőrzés és csomagolás is zajlik majd, hogy közvetlenül indulhassanak útjukra a termékek német, kínai, amerikai kereskedelmi partnerekhez.

Hirdetés
Hirdetés