Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepelt a legnagyobb miskolci foglalkoztató

| 2018. 06. 12. | 21:49:00
Elkészült a százmilliomodik kéziszerszám.
Ünnepelt a legnagyobb miskolci foglalkoztató
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt évek gazdasági sikerei nem jöhettek volna létre, ha a nemzetközi vállalatok nem szavaznak bizalmat Magyarországnak, és ebben a Boschnak is jelentős szerepe volt - hangoztatta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kedden a Bosch miskolci gyárában, ahol elkészült a százmilliomodik kéziszerszám.

A Robert Bosch Power Tool Kft. jubileumi terméke egy kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó volt, amelyből eddig több mint egymilliót gyártottak.

Az eseményen Szijjártó Péter kiemelte: a Bosch cégcsoport az elmúlt évben 58 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és ezzel ezer új munkahelyet teremtett, immár 14 ezernél is több ember foglalkoztat.

A külgazdasági és külügyminiszter arról is szólt, hogy a miskolci üzem Európa legnagyobb kéziszerszám-gyárává vált, az itt előállított termékek 79 százalékát exportálták.

A Bosch a magyar gazdaság minőségi megújulását is elősegíti - jelentette ki a miniszter, hozzátéve: mára egy teljesen új verseny jött létre a világgazdaságban, éppen azért "nekünk az a dolgunk, hogy Magyarországot sikeressé tegyük az új digitális korszakban, mint ahogy sikeressé vált a magyar gazdaság a tradicionális ipari korszakban."

A miniszter szerint Németország az első számú kereskedelmi partnere az országnak, a külkereskedelmi forgalom 27 százaléka jut Németországra, onnan érkezik a közvetlen működő tőke 28 százaléka. "Ma már hatezer német vállalat működik nálunk, és 300 ezer embernek adnak munkát" - tette hozzá.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere beszédében azt emelte ki, hogy 18 éve, amióta a Bosch gyárat épített itt, fejlődik és gyarapodik a város,

a cég több mint 6,5 ezer embert foglalkoztat, biztos és megbízható partnere a városnak, a kapcsolat kölcsönösen előnyös.

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója a jubileumi termék megünneplésekor úgy fogalmazott: "a teljes egészében kompetencia alapú technológiai törekvéseink eredményének tartjuk, hogy elértük a százmilliós nagyságrendet, és tíz év alatt megnégyszereztük termelési kapacitásunkat".

A kft. 2001. novemberében alakult Miskolcon, és mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, világszerte a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára lett. A több mint 38 ezer négyzetméter területű üzem csaknem 2400 dolgozót foglalkoztat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés