Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszú és színes: kezdődik a Kolorfesztivál!

| 2016. 07. 31. | 14:10:00
Hetekig Kazincbarcika lesz Borsod ütőere.
Hosszú és színes: kezdődik a Kolorfesztivál!
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 1-jén startol az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja Kazincbarcikán. A három héten át tartó programsorozatban ötvöződik a képzőművészet és az előadóművészet; újra lesznek utcai akciók és attrakciók; tovább színesednek a házfalak, lépcsők és utcabútorok; új köntöst és tartalmat kapnak a város közkedvelt helyei, ismerőssé válnak az eddig ismeretlen arcok és a várossal együtt a térség is színesebbé, vonzóbbá válik. Mindezt megfűszerezik sporttal, kreativitással és meghökkentő újdonságokkal.

A programsorozat Wahorn András kiállításával, a „Tekerj bele Te is!” rekordkísérlettel, és a dubicsányi Fignár-udvar programjaival veszi kezdetét, majd augusztus 4-én szenzációs fesztiválnyitó felvonulás mozgatja meg a várost és a látogatókat.

MŰSORFÜZET ITT!

A programok nagy része idén is ingyenesen látogatható, a belépődíjas rendezvényekre már kaphatók jegyek online és nyomtatott formában is.

A fesztivál bármelyik programjára jegyet váltók között augusztus 20-án kétszemélyes, egyhetes görögországi nyaralást sorsolnak ki.

A fesztivál idei kiemelt partnere a Magyar Speciális Olimpia Szövetség.

Barcikai Bormustra nyolcadik alkalommal

2016 a gasztronómia éve, ezen apropóból nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Barcikai Bormustra az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátus Borsodi Régiójának szervezésében, ahol nyolc pincészet mutatkozik be hazánk történelmi borvidékeinek legfinomabb nedűivel. Pálinka, sajtok és kézműves termékek, valamint a Sajóvölgye Népművészeti Egyesület munkái is fellelhetők majd augusztus 19-én és 20-án a város főterén. A kazincbarcikai éttermek háromhetes akcióval és Kolor-étlappal készülnek színesíteni a gasztronómiai kínálatot.

Kovács Lázár teker Kazincbarcikán

A korábbi évekhez hasonlóan újra rekordkísérletre készül a város. Az óriás kötött sál, a suba technikával készített szőnyeg és a fák törzsének horgolását követően a „Tekerj bele Te is” akcióban egy közel 1 500 kilós, megközelítőleg 1000 méter hosszú színes sütemény elkészítése a terv, melybe a városlakók és a fesztivál vendégei is meghívást kapnak.

Kolorfutás három távon

A 2016-os Kolorfutásra már több mint száz nevezés érkezett eddig. A 4. Kolorfesztivál kiemelt partnere, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség nem csak a fesztiválnyitó felvonuláson, hanem az augusztus 7-i Kolorfutáson is képviselteti magát. A nevezés folyamatos, akár a helyszínen is lehetséges. Idén három távon mérettethetik meg magukat a versenyzők (6-11- 21km), illetve a családi futáson (1 km) kicsik és nagyok közösen futhatják körbe a Csónakázó-tavat. A futásra felkészítő edzések is szerveződtek minden szombat reggel 8 órai kezdettel aKazincbarcikai Sportközpont 400 méteres futópályáján.

Ökodizájn

Idén is meghirdették az Ökodizájn pályázatot. Az újrahasznosítás jegyében a műanyag, a fém és a fa után ebben az évben a gumi az alapanyag. A legjobb tíz alkotást a szakmai zsűri pénzjutalommal díjazza, és augusztus 17-én 20.00-tól Kazincbarcikán a Csónakázó-tónál extrém divatbemutatón mutatják be azokat gyönyörű modellek. Az I. helyezett ruhakölteményt Muri Enikő viseli majd, aki a bemutató után elénekel néhány dalt, ezt követően pedig Majka és Curtis live koncert veszi kezdetét.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés