Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lesett az újszülött az ágyról, koponyacsontja tört

| 2016. 10. 14. | 11:34:00
Az egyik miskolci kórházban történt.
Lesett az újszülött az ágyról, koponyacsontja tört
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatja a Miskolci Törvényszék a B. ZS. vádlott ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt indult büntetőügy tárgyalását október hó 18-án.

A vádlott a vád szerint 2014 decemberében adott életet negyedik gyermekének egy miskolci kórházban. Az aznap született gyermeket a szoptatást követően a kórteremben nem tette be az ágy végében a gyermek elhelyezésére szolgáló rácsos kosárba, hanem az ágy bal oldalán maga mellett tartotta. A vádlott a szülés utáni kimerültség és a méhösszehúzódás fájdalmai következtében – miközben a gyermeke mellette feküdt – elaludt. A gyermek éjszaka a kórházi ágyról leesett a földre, ekkor a vádlott a sírására ébredt fel, és észlelte, hogy a csecsemő a földön fekszik.

Felkapta a földről a gyermeket, megnézte, hogy van-e rajta sérülés, majd, mivel nem látott sérülést a csecsemőn, őt megnyugtatta, tisztába tette.

Ezután a gyermeket visszatette maga mellé az ágyra, és a csecsemő háta mögé egy másik összecsavart plédet tett, hogy megakadályozza a gyermek újbóli leesését.

Nem szólt a nővéreknek

A szobatársak – akik ezt észlelték – győzködték, hogy szóljon a nővéreknek, hogy leesett a baba a földre, nézzék meg, nehogy agyrázkódása legyen. A vádlott azonban erre nem volt hajlandó. Azt mondta nekik, hogy ő a gyermeket már megnézte, a gyermeken nincs semmi komoly sérülés. Az éjszakás nővér is bement a gyereksírásra a kórterembe, azonban a vádlott nem említette a csecsemő ágyról történő leesését, hanem annyit mondott, hogy „biztos éhes, semmi baj nem történt”.

A vádlott a hajnali órákban észlelte – amikor ölbe vette a gyermeket és megfogta a fejét –, hogy a gyermek feje bal oldalán egy duzzanat keletkezett. Ekkor szólt a nővérnek és azt mondta, hogy véletlenül beleütötte a gyermek fejét az ágy támlájába és attól lett a fején a duzzanat. Az ágyról való leesés következtében a gyermek koponyasérüléseket szenvedett (koponyacsonton kívüli vérömleny, koponyacsont-törés, koponyaűri vérömleny).

Hirdetés
Hirdetés