Hirdetés
Hirdetés

Akiknek áldás a vénaszkenner

| 2016. 12. 02. | 15:53:00
Így teszik könnyebbé a beteg gyerekek életét Miskolcon.
Akiknek áldás a vénaszkenner
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint kétmillió forint értékű vénaszkennert adott át a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány a miskolci kórház onkohaematológiai és csontvelőtranszplantációs osztály részére.

A hosszú, sokszor évekig tartó kemoterápiás kezelés során a leukémiás-daganatos betegségben szenvedő gyermekeknek naponta akár tíznél is többször el kell szenvedniük a véna-szúrást. A gyerekek esetében különösen problémás vérvételi procedúránál, illetve a gyógyszerek injekciós beadásánál nagy segítséget jelent az átadott vénaszkenner. A műszer ártó sugárzás nélkül  biztosít pontos képet az  érrendszerről  a bőr felületén, így  a beavatkozások kellemetlenségét a minimálisra csökkenti.

 A Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány tavasszal indított országos gyűjtőkampánya azért indult, hogy az ország minden gyermekhaematológiai centrumának juthasson vénaszkenner. A Generali a Biztonságért Alapítvány most 1,8 millió forinttal járul hozzá, hogy a beteg gyerekek életét ezzel könnyebbé tegye.

A VeinViewer Flex típusú vénaszkennert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályán december 1-jén adták át.

Hirdetés
Hirdetés