Hirdetés
Hirdetés

Mégsem volt tiltott szerencsejáték!

| 2017. 04. 27. | 10:11:00
17 vádlottat mentettek fel Miskolcon.
Mégsem volt tiltott szerencsejáték!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság április 26-án hirdetett ítéletet azon vádlottak büntetőügyében, akik ellen tiltott szerencsejáték szervezésének vétsége és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott egy külföldi cégek tulajdonában álló gazdasági társaság ügyvezetője volt. A cég országszerte különböző vendéglátó egységekbe internetes terminálok kihelyezésével foglalkozott, melyek üzemeltetésére a vádlott a vendéglátóhelyek üzemeltetőivel szerződéseket kötött. A vendéglátóhelyek a terminálok bevételeivel havonta egy alkalommal elszámoltak a vádlott által vezetett cég felé. A terminálok az interneten keresztül egy központi szerverhez csatlakoztak, a terminál chipkártyával volt használható, melyet pénz ellenében töltöttek fel.

A vádlott és 16 társa – akik a kft. területi képviselői voltak – a vádirati tényállás szerint tudomással bírtak arról, hogy az internetes terminálok ténylegesen pénznyerő automaták, melyek forgalomba helyezéséhez az adóhatóság engedélye szükséges.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy az eljárás során nem nyert bizonyítást az, hogy a terminálokon valóban szerencsejátékot lehet játszani, a játékosok ugyanis nem tétet tettek fel, hanem kuponokat vásároltak, és a nyeremény pedig nem a véletlentől függött, hanem meghatározott személyek, a hirdetők által meghatározott sorrendtől, ezért a tiltott szerencsejáték szervezése nem valósult meg.

A járásbíróság az I. r. vádlottal szemben zártörés vétsége miatt megrovást alkalmazott, míg a tiltott szerencsejáték szervezésének bűncselekménye miatt 16 társával együtt felmentette.

Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés