Hirdetés
Hirdetés

Gyakorlatilag Megyaszó egészét renoválni kell

| 2017. 06. 23. | 14:41:00
300 ház rongálódott meg.
Gyakorlatilag Megyaszó egészét renoválni kell
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megyaszó településen csütörtök kora reggeltől dolgoznak a károk helyreállításán a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói, önkéntes mentőcsoportjai, önkormányzati dolgozók, valamint tetőfedésben és javításban jártas szakemberek.

A vihar elvonultával azonnal megkezdődött a károk összesítése, így sötétedésig 158 ingatlanról volt megállapítható, hogy jégverés érte. A bejelentések száma folyamatosan nő, közel 300 palafedésű ház tetőszerkezetét rongálta meg a vihar.

A gyorsabb és hatékonyabb beavatkozás érdekében több hivatásos egység érkezett a településre Szerencsről, Miskolcról, Mezőcsátról, Göncről és Aggtelekről. A tűzoltók, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal vonulnak a következő helyszínre segítséget nyújtani. A magántulajdonú ingatlanokon túl folyik az állami, önkormányzati és egyházi ingatlanok ideiglenes helyreállítása is.

Számos önkéntes tűzoltó egyesület nyújt segítségét, így Göncről, Komlóskáról, Hollóházáról, Abaújlakról, Mezőcsátról, Hidasnémetiből, Pusztafaluról és Borsodbótáról, mintegy 40 ember végez megfeszített munkát.

Hirdetés
Hirdetés