Hirdetés
Hirdetés

Nagy ajándékot vitt Majka Ózdra

| 2017. 09. 20. | 14:19:00
Az előadó szülővárosát lepte meg.
Nagy ajándékot vitt Majka Ózdra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eljutott a fejlődő ózdi sportélet híre Majkahoz, aki személyesen hívott fel pár héttel ezelőtt, hogy Teqball asztalt adományozna az Ózdi Futball Club részére – számolt be örömmel Facebook-oldalán Ózd polgármestere, Janiczak Dávid.

Fidrus Péter alpolgármester jelenlétében a sporteszköz átadása szeptember 18-án volt, amin Majka az asztal feltalálójával, Borsányi Gáborral vett részt. Az ajándékozás után a srácok be is álltak játszani a technikás sportot, ami sajátos szabályrendszerével segít fejleszteni a futballhoz szükséges mozdulatokat, képességeket. 

Mi a teqball?

A játék célja, hogy átjuttasd a labdát az ellenfél térfelére úgy, hogy onnan ő már ne tudja azt visszaadni és ezzel pontot szerezz. A labdát maximum három érintéssel kell átpasszolnod a másik térfélre, ügyelve arra, hogy egymás után kétszer ugyanazzal a testrészeddel ne érintsd a labdát, különben az ellenfél szerez pontot. Páros játék esetén mindenképpen passzolni kell a csapattársadnak mielőtt átadásra kerül a labda, de összesen, maximum három érintés engedélyezett a két játékosnak együttesen. A játék során sem az asztalt, sem az ellenfelet nem szabad megérinteni, továbbá a labdát csak a saját térfeledről passzolhatod át ellenfelednek.

Hirdetés
Hirdetés