Hirdetés
Hirdetés

Pár nap alatt kilenc halott a borsodi utakon

| 2017. 11. 06. | 17:53:00
Tragédiák sora. Figyelmeztet a rendőrség.
Pár nap alatt kilenc halott a borsodi utakon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közúti közlekedési balesetek a szabályok betartásával túlnyomó részt elkerülhetőek lennének! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a tragédiák elkerülése érdekében ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az őszi, téli időjárási viszonyok fokozott óvatosságot követelnek a közlekedőktől, a járművezetőktől és a gyalogosoktól is egyaránt.

Megdöbbentő családi tragédiák és esetenként a szakembereket is próbára tévő közúti közlekedési balesetek történtek az elmúlt napokban a megye útjain. Egy sofőr a járműve sebességét nem az útvonal vezetéséhez igazította, így az útról lesodródott. A baleset következtében az autót vezető férfi a helyszínen meghalt, míg utasai súlyosan megsérültek. Egy másik esetben egy személygépkocsi vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot, és a vele azonos irányban közlekedő kerékpárost előzése során elsodorta. A biciklis nő a helyszínen az életét vesztette. Hárman is életüket vesztették, amikor egy kamionról levált járműszerelvény maga alá gyűrt egy autót. Más esetben a sűrű köd is közrejátszott a halálos balesetben. Egy sofőr, előzés közben későn észlelte a vele szemben kivilágítatlanul, és láthatósági mellény nélkül kerékpározó férfit, akit elütött. A biciklis a helyszínen meghalt.

A rendőrség a hasonló esetek elkerülése érdekében arra kéri az közlekedőket, hogy valóban tudatosítsák, hogy az őszi, ködös időjárás nehezíti a közlekedést, fokozott óvatosságot igényel, de legfőképpen azt, hogy a szabályok betartásával a balesetek, jelentős része elkerülhető!

Hirdetés
Hirdetés