Hirdetés

Miskolcon kitört a befektetési láz

| 2018. 01. 16. | 18:34:00
Hamarosan nyolcszáz új munkahely jön létre.
Miskolcon kitört a befektetési láz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy hónap alatt három befektető jelezte gyárépítési szándékát Miskolcon, amelyekkel összesen nyolcszáz új munkahely jön létre, ez a befektetési hullám pedig tovább pörgeti a város gazdaságát - mondta Kiss János alpolgármester kedden Miskolcon sajtótájékoztatón.

Az alpolgármester hangsúlyozta: Miskolc gazdasága 2017-ben kiemelkedően jó évet zárt,

a növekedés elérte a hét százalékot, ez jelentős mértékben meghaladja a hazai GDP-növekedést.

Elmondta: az előzetes számítások szerint ez a növekedési dinamika 2018-ban is fennmarad, ehhez azonban folyamatosan újabb beruházásokra van szükség, részint a már korábban letelepült vállalatok, részint az új befektetők részéről.

Tájékoztatása szerint a három új befektető 2018-ban építi ki termelési kapacitásait, és 2019-től már teljes fordulatszámmal dolgozhatnak a miskolci gazdaságban. 

Kiemelte, hogy a befektetések szervezésén célirányosan dolgozó  Miskolc Holding Zrt. tudatosan azokat a társaságokat próbálja meg Miskolcra csábítani, amelyek

nagy termelékenységgel dolgoznak és magas hozzáadott értéket állítanak elő.

Kiss János ismertette, hogy az elektronikai berendezéseket és alkatrészeket gyártó kínai Ten Pao cégcsoport első Ázsián kívüli gyárát egy 4,5 milliárd forintos beruházássorozat első lépéseként nyitotta meg a borsodi megyeszékhelyen. A magyar érdekeltségű szerszámgyártó Spinto Hungária Kft. 5,9 milliárd forintot fektet be miskolci szerszámgyártó üzemébe, míg az autóiparban érdekelt japán GS Yuasa 8,8 milliárd forint értékű miskolci beruházást indít.

Hirdetés