Ömlik a pénz Borsodba
Fotó: illusztráció

A megye nyerte a legtöbbet.

Hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 62 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Miskolcon.

Schanda Tamás elmondta: a kormány az EFOP keretében országosan mintegy 150 pályázati felhívást jelentetett meg, ezek a program összes területét felölelik az egészségügytől a szociális ellátásokon keresztül a család- és ifjúsági ügyekig, érintik a kulturális intézményeket és a sporthoz kapcsolódó fejlesztéseket is, és mindezeket támogatják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről szólva az államtitkár megemlítette azt is, hogy a 62 milliárd forint még nem a végleges összeg, a pályázatok egy részéről még nem döntöttek, de ez a megye nyerte el eddig a legtöbb támogatást. Megjegyezte azt is: ebből a pénzből nagyszabású fejlesztések kezdődhetnek a megyében, ezek az ott élők életkörülményeit javítják majd.

Schanda Tamás kitért arra, az elmúlt években a családokat támogató döntések jótékony hatása már érződik; a krízisben lévő családokat tovább támogatják, ösztönzik a gyerekvállalást, a nők munkaerőpiaci részvételének előmozdítását akár távmunkával, részmunkaidős állásokkal.

A borsodi családokat tizenhét civil szervezeten keresztül támogatják

- tette hozzá. 

MiskolcpályázatBorsod-Abaúj-ZempléncsaládtámogatásEFOP

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés