Hirdetés
Hirdetés

Egy észak-borsodi településen van a legtöbb munkanélküli

| 2018. 02. 08. | 17:04:00
Szomorú a kép.
Egy észak-borsodi településen van a legtöbb munkanélküli
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján összeállítást készített a napi.hu arról, hol a legmagasabb a munkanélküliség hazánkban, és ezzel párhuzamosan hol nem tartanak nyilván egyetlen álláskeresőt sem. A leginkább leszakadt magyar vidék az egymástól tisztes távolságban levő Észak-Borsod, Közép-Somogy és Dél-Baranya – itt több oylan település van, ahol az aktív állampolgárok több mint ötöde nem dolgozik. A helyzet az Északkelet-Dunántúlon a legfényesebb: Győr-Sopron, Veszprém, Vas és Zala megye nagyon jól áll a mutatókkal: itt sok-sok település büszkélkedhet a nullával, azaz hogy pontosan ennyi munkanélkülit tartanak számon. (Az adatok egyébként tavaly év végiek).

Borsodban 25 százalék fölötti a munkanélküliség Boldogkőújfaluban, Abaújszolnokon, Bódvalenkén, a 400 lelkes Csenyétén pedig a 40 százalékot is meghaladja ez a szám a munaképesek körében.

Szabolcsban egyetlen település került fel a listára: Tiszaberek, 26 százalékkal.

Országosan

55 olyan település volt, ahol nem volt regisztrált munkanélküli, másrészt 37 olyan, ahol 20 százalék felett volt az álláskeresők száma a munkavállalási korú népességhez viszonyítva. Azaz hiába nőtt a munkanélküli-mentes települések száma, közben nőtt azoké is, ahol szinte reménytelen a helyzet.

Hirdetés
Hirdetés