Hirdetés
Hirdetés

Szemetet vett az interneten? Reklamáljon!

| 2018. 02. 02. | 11:03:00
A fogyasztóvédelem jobban figyel.
Szemetet vett az interneten? Reklamáljon!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hagyományos fogyasztóvédelmi ügyek, a jótállás és szavatosság mellett idén is a webáruházak, valamint a termékbemutatók ellenőrzése lesz a fogyasztóvédelem legjelentősebb feladata - mondta Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Hangsúlyozta, hogy

a kifogásolhatóan működő webáruházakat először nem bírságolják meg, csupán figyelmeztetik, többségük pedig igyekszik rendezni a problémákat.

Hozzátette, az internetes kereskedelmi vállalkozások ellenőrzését kibővítik, így a tavalyi csaknem 800-nál is több vizsgálatra lehet számítani idén.
Keszthelyi Nikoletta kiemelte a termékbiztonság jelentőségét:

a veszélyes áruk - játékok, tanszerek, sporteszközök - kiszűrése a családok védelmét szolgálja, az idősek érdekeit pedig a termékbemutatók ellenőrzésével védi a fogyasztóvédelem.

A termékbemutatókhoz köthető bejelentések száma jelentősen visszaesett tavaly, amit a helyettes államtitkár szerint többek között a jogszabályi háttér változásának és a rendőrség segítségének köszönhető.

Hirdetés
Hirdetés