Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tietek a legjobb matek- vagy fizikatanár?

| 2018. 02. 13. | 09:13:00
Jelöljétek!
Tietek a legjobb matek- vagy fizikatanár?
Hirdetés
Hirdetés

Idén már huszadik éve adják át az Ericsson-díjat. A díjra esélyes pedagógusok szakmai munkája és emberi hozzáállása teszi lehetővé, hogy a hazai műszaki és természettudományi diplomával rendelkezők tudása megfelelő szellemi értéket képviseljen, és vonzóvá tegye a beruházást infokommunikációs csúcstechnológiák kutatás-fejlesztésébe Magyarországon

Idén március 11-ig várják az ajánlásokat az Ericsson-díjra.

Az Ericsson Magyarország Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága által 1999-ben alapított díjat általános vagy középiskolákban fizikát vagy matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el.

Az elismerés azért jött létre, hogy támogassa, elismerje és erősítse a magyarországi, világviszonylatban is kiemelkedő matematikai és természettudományos alapképzést. Az Ericsson Magyarország vállalásának fontos része ez a díj. Az 2 000 fős hazai vállalat nemcsak a telekommunikációs ipar egyik legnagyobb munkáltatója, hanem 1 400 fős Kutató-Fejlesztő Központjával a legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftverfejlesztéssel foglalkozó szellemi centrum Magyarországon.

A díjra esélyes pedagógusok szakmai munkája és emberi hozzáállása teszi lehetővé, hogy a hazai műszaki és természettudományi diplomával rendelkezők tudása megfelelő szellemi értéket képviseljen, és vonzóvá tegye a beruházást infokommunikációs csúcstechnológiák kutatás-fejlesztésébe Magyarországon.

Az ERICSSON-DÍJAKAT 2018-ban két kategóriában ítélik oda:
1. ,,Ericsson a matematika és fizika népszerűsítéséért” díj
2 matematikát és 2 fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 250 000 forinttal járó díj.

Azok kaphatják, akik tanítványaikkal aktívan bekapcsolódtak a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS folyóiratának pontversenyeibe, vagy a tanítás mellett évek óta a legtöbbet teszik a tantárgyuk iránti érdeklődés felkeltéséért és megszerettetéséért.

2. ,,Ericsson a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” díj
2 matematikát és 2 fizikát tanító pedagógus (általános vagy középiskolai) részére egyenként 250 000 Ft-tal járó díj.

Azok kaphatják, akiknek tanítványai a legjelentősebb hazai vagy nemzetközi egyéni versenyeken, például a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok vagy az ABACUS versenyek; a Varga Tamás, Kalmár László, Zrínyi Ilona, Arany Dániel matematikaversenyek; matematika vagy fizika OKTV; Öveges József, Jedlik Ányos, Mikola Sándor, Szilárd Leó fizikaversenyek; a Nemzetközi Matematika vagy Fizika Diákolimpiák, a Kürschák József matematikai tanulóversenyek vagy az Eötvös Loránd fizikaversenyek valamelyikén a 2012-2013-as tanévtől kezdődően elnyerték az első öt díj egyikét.

A pályázati adatlapok március 11. éjfélig elérhetők. A pályázatokat kizárólag online lehet benyújtani. A díjkiosztó ünnepség 2018 május végén lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés